Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

ΠΕΡΙ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Για άλλη μια φορά η φαντασία, κάποιων δημοσιογράφων της πόλης, οργιάζει. Φαντάζονται αδελφοποιήσεις χωρίς να αντιλαμβάνονται την έννοια αυτή.
Αδελφοποίηση είναι μια διαδικασία μέσα στο χρόνο που προϋποθέτει κοινές ιδέες και ανησυχίες, κοινά χρώματα και στόχους, συνεχή τριβή και κοινή παρουσία, και που σχεδόν πάντα πραγματοποιείται μεταξύ οπαδών διαφορετικής χώρας. Αδελφοποίηση δεν συντελείται με απλή ανταλλαγή κασκόλ, μεμονωμένων ατόμων, ούτε με ένα κοινό παροδικό σύνθημα λίγων.
Επειδή κάποιοι έντεχνα δημιουργούν καταστάσεις εκεί που δεν υπάρχουν, δηλώνουμε πως αδελφοποίηση με τους 10 οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου, που φορούσαν διακριτικά, δεν υπήρξε ούτε θα μπορούσε να υπάρχει για τους παραπάνω λόγους. Κανένα πρόβλημα δεν έχουμε με τους εν λόγω οπαδούς, ούτε βέβαια και με τους οπαδούς της Λάρισας που πρόκειται να έρθουν. Τους εχθρούς μας τους γνωρίζουμε, με τους φίλους θα βρεθούμε.
Γουστάρουμε να πηγαίνουμε παντού και να τραγουδάμε τον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ και την τρέλα μας, επιθυμούμε την αντιπαράθεση στη φωνή αλλά πέραν τούτου ουδέν.
ΘΥΡΑ 6

Δεν υπάρχουν σχόλια: